Το Σχολείο μας.

Το σχολείο μας είναι το 2ο Ε.Α.Ε.Π. Δημοτικό σχολείο Ζωγράφου.

Το σχολείο μας έχει μεγάλη ιστορία. Το παλιό κτίριο στο οποίο στεγάστηκε μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και εγκαινιάστηκε το 1930 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα. Είχε θαυμάσια αρχιτεκτονική, κόκκινα κεραμίδια στη σκεπή και ήταν χτισμένο με άσπρη πέτρα. Γι΄ αυτό και οι παλαιοί Ζωγραφιώτες όταν αναφέρονται σε αυτό, ακόμα λένε το πέτρινο.

Αργότερα, πίσω από το κεντρικό κτίριο, χτίστηκε ακόμα ένα, για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων. Το προαύλιο με χαμηλή μάντρα, ήταν τεράστιο και γεμάτο ευκαλύπτους και πεύκα. Στο εσωτερικό του 4 αίθουσες διδασκαλίες ψηλοτάβανες, ευρύχωρες με μεγάλα παράθυρα και με μοναδική θέρμανση μια σόμπα που βρισκόταν στο διάδρομο της εισόδου.

Το παλιό σχολείο γκρεμίστηκε το 1971 για να πάρει τη θέση του ένα άλλο. Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου άλλαξε διεύθυνση. Μεταφέρθηκε λίγο πιο πάνω από την πλατεία σε καινούργιο κτίριο, στην οδό Ευνομίας στον αριθμό 2.

Όλα αλλάζουν με τα χρόνια, «τα πάντα ρει», όπως έλεγε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος.